Visgraat laminaat: de voordelen

Veel mensen kiezen voor visgraat laminaat. Het is makkelijk zelf te leggen en het is voordelig in aanschaf. Dat zijn voordelen die voor veel klussers behoorlijk wat gewicht in de schaal leggen. Ook ziet visgraat laminaat er mooi en strak uit als het eenmaal is gelegd. Vaak voelt het aan als een echte parketvloer onder de voeten. Voor die echte klassieke feel van een visgraat vloer is laminaat dus een heel goede keuze. Toch veroveren pvc-vloeren in visgraat steeds meer de markt. Deze voelt lekker warm aan onder je voeten en gaat vaak langer mee dan laminaat.

Visgraat vloeren in klik-pvc of plak-pvc: de verschillen

Ga je voor een visgraat vloer van pvc? Dan heb je de keuze tussen klik-pvc en plak-pvc. Een klik-pvc vloer heeft een klikverbinding waardoor deze makkelijker te leggen is. Ook hoeft bij een klik-pvc vloer de ondergrond niet geëgaliseerd te worden. Er zijn speciale ondervloeren verkrijgbaar die geschikt zijn voor dergelijke pvc-vloeren. Dat maakt ze dan ook zo geliefd bij veel klussers: een pvc-vloer die heel goed zelf te leggen is en waarvoor de ondergrond geen lastige bewerkingen nodig heeft. Wat wil je nog meer? Toch is plak-pvc ook een uitstekende keuze. Deze vloeren worden verlijmd en met een metalen wals aangedrukt. Hierdoor is het resultaat superstrak. Zo strak krijg je een klikvloer niet snel. Daarnaast kan plak-pvc in allerlei richtingen gelegd worden. De verbindingen worden aan elkaar gelijmd, dus je kiest ze zelf. Je bent niet afhankelijk van een kliksysteem. De kosten van visgraat pvc vloeren zijn een prima, en is dé manier om je huis een strakke en stijlvolle metamorfose te geven.

Een visgraat vloer: is dat iets voor mij?

Visgraat vloeren zijn prima te combineren met verschillende interieurstijlen. Ook zijn ze in diverse kleuren verkrijgbaar. Van wit tot zwart, in bruintinten of juist grijstinten. Ga voor een warme visgraat vloer in licht of medium eiken of kies juist voor een industriële en moderne look met een visgraat vloer in een grey-wash. Het is net wat je zelf mooi vindt en wat goed bij jouw interieur staat. Vloeren met visgraatmotief maken de ruimte vaak groter en tegelijkertijd sfeervoller. Een visgraat vloer is in staat de woonsfeer voor een groot deel te dragen. Genoeg redenen om te kiezen voor een visgraatvloer dus!