PVC vloer kopen, waar let je op

Waar let je op bij een pvc vloer kopen? Kies de PVC-vloer die is aangepast aan jouw behoeften. Voordat je begint met het kiezen van je PVC-vloer, moet je ervoor zorgen dat deze overeenkomt met het gebruik van de bestemmingsruimte. Inderdaad, afhankelijk van de ruimte waar hij geplaatst zal worden, zal je vloer meer of minder doorgang ondergaan. Het vereist dus meer of minder weerstand tegen bepaalde criteria zoals stijl, dikte, formaat, installatiemethoden, enz.

Welke vinylvloerstijl moet je kiezen?
Er bestaan ​​twee hoofdfamilies van stijlen voor PVC-vloeren: effen of imitatiematerialen.
Een effen vloer blijft sober en combineert harmonieus met elk type decoratie. Er is een breed scala aan kleuren, van levendig levendig tot rustgevende pasteltinten, voor aangepaste sferen. De PVC-vloeren met houteffect zijn opvallend realistisch en geven een natuurgetrouwe weergave van een massief houten parket (teak, bamboe, walnoot, enz.) Met al zijn knopen en zijn authentieke gebreken. Betonnen of metalen vinyl vloertegels zijn ook beschikbaar. Natuursteen (graniet, leisteen) of tegels (tomettes) worden niet vergeten en zorgen ervoor dat je een unieke en persoonlijke sfeer krijgt.

Welke beschermlaag neem je?
Het bestemmingsstuk bepaalt de keuze van de dikte van jouw PVC vloer.
Incidentele doorgangsruimten (kantoren, kamers voor volwassenen): slijtlaag tussen 0,3 en 0,55 mm. Bij veelgebruikte ruimtes (woonkamer, eetkamer, woonkamer, trappenhuis …) wordt de slijtlaag van 0.55 gebruikt.. Ruimtes met veel verkeer (keuken, kinderkamer, kamer met toegang van buitenaf, collectieve gebouwen zoals winkels, restaurants): gebruiken ze pvc vloeren met een slijtlaag 0.7.

Welk formaat moet je kiezen bij een pvc vloer kopen?
PVC-vloeren bestaan ​​in 2verschillende soortne:
Rollen van 1 tot 5 meter kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd met een tapijt-PVC-fixeermiddel of dubbelzijdige kleefstof. Sommige modellen rollen zijn zwaar genoeg (sealvilt) om geen lijm nodig te hebben, dit is ook het geval voor kleine oppervlakten (minder dan 25 m2). De vinyl vloertegels zijn ideaal om een ​​tegeleffect aan je vloer te geven en zijn doorgaans verkrijgbaar in vierkante formaten van 30 tot 60 cm per zijde. Ten slotte zijn de vinylplanken ideaal om houten parket te imiteren en kunnen ze worden geïnstalleerd met clips of lijmen. Als je op zoek bent naar een echt parketeffect, geef dan de voorkeur aan PVC-vloeren in tegels of planken.

Welk type geluidsisolatie voor de pvc vloer kopen?
De mate van geluids- of akoestische isolatie is een essentieel element als je in een appartement woont of voor bepaalde kamers in huis (slaapkamers, woonkamer). De dikte, een vilten rug en de schuimlagen die in sommige PVC-vloeren aanwezig zijn, bevorderen een goede geluidsisolatie. Deze elementen voorkomen zowel de verspreiding van geluid naar andere kamers als hinderlijke geluiden van buitenaf.

Welke soorten installatie van vinylvloeren moet je kiezen?
Flexibele vloeren kenmerken zich door installatiegemak in vergelijking met bijvoorbeeld tegels. Tegenwoordig kunnen vinyl- en PVC-vloeren worden geïnstalleerd in 3 soorten PVC-vloeren:

1. Rol: Sommige vloeren zijn behoorlijk zwaar en hebben geen lijm nodig. Anderen kunnen worden bevestigd met een speciale lijm of dubbelzijdig plakband. De rollen zijn doorgaans 2 tot 4 meter lang. Met deze manier van leggen zorg je voor een goede homogeniteit van de vloer in de ruimte.

2. In clip-on of zelfklevende tegels: eenvoudig te plaatsen, de tegels kunnen in geval van twijfel afzonderlijk worden vervangen. Als er een onuitwisbaar spoor of een schok overblijft, vervang dan gewoon de aangetaste plaat. De afmetingen van deze tegels zijn doorgaans 30 x 45 cm of 45 x 45 cm. Deze manier van leggen is bijzonder geschikt om oude tegels te bedekken.

3. In clip-on of zelfklevende strips: ze zijn gemakkelijk te plaatsen en hebben de voorkeur om een ​​parketeffect te creëren. Natuurlijke tinten, imitatie donker of gebleekt hout: nogmaals, de mogelijkheden zijn legio. Wat betreft afmetingen, we vinden ze in verschillende rechthoekige formaten; de meest voorkomende zijn 15 x 92 cm en 15 x 94 cm.
Voor installatie in de badkamer is het beter om een ​​antislipvloer te kiezen en te controleren of de rugleuning compatibel is met vochtige ruimtes. En denk voor een perfecte afwerking aan de drempelbalken die het mogelijk maken om de verbinding tussen twee verschillende verdiepingen te maken.

Neem contact op voor de scherpste prijs!

Onze merken