Plak PVC of Click PVC?

Waar de ene persoon fan is van plak pvc, heeft de andere zijn bedenkingen en kiest voor het klik pvc. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur, maar is het goed te weten wat het verschil tussen plak pvc en klik pvc is om tot een goede keuze te komen.

Plak pvc

Het woord zegt het al, plak pvc wordt verlijmd op de vloer om hierna aangedrukt te worden met een metalen wals. Zo krijg je de vloer in een strakke vorm. Wel moet je ervoor zorgen dat alvorens de vloer wordt gelegd, geen onevenheden worden aangetroffen op de vloer. Hierdoor kan hoogteverschil ontstaan en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Plak PVC heeft geen ondervloer nodig, dus dat scheelt iets in de kosten. Daarnaast kan je met het pvc alle kanten op wat betreft de patronen. Er zijn veel soorten uit te kiezen die mooi naast elkaar gelijmd kunnen worden, zonder dat het patroon dat je hebt uitgekozen wordt verstoord. Het is wel verstandig om een specialist de vloer te laten leggen. Omdat het plak PVC met uiterste precisie moet worden gelegd, kan je dit beter overlaten aan de expert op dit gebied dan zelf aan het klussen te gaan. Zo komt de vloer echt tot zijn recht.

Klik pvc

Dan is er nog de keuze om te kiezen voor een klik pvc vloer. Deze vloer kun je wel zelfstandig leggen en je hoeft hier de vloer niet voor te egaliseren. Wat een hoop werk scheelt en je meteen over kunt gaan tot het leggen van de vloer. Wel is een ondervloer handig om geluidsdemping te creëren. Klik pvc kan met elkaar in verbinding worden gebracht door delen aan elkaar te klikken. Het voordeel hiervan is dat je bij een verhuizing het pvc zo weer mee kan nemen.

Verschil tussen plak pvc en klik pvc

Uiteraard zijn er verschillen tussen plak en klik pvc. Allereerst dien je de PVC op een andere manier te installeren. Bij plak pvc heb je pvc stroken die verlijmd worden aan een ondergrond, in dit geval de vloer. Je moet zorgen dat de vloer van tevoren egaal is om het plakpvc te kunnen aanleggen. Ook is het verstandig een expert de vloer te laten leggen. In vergelijking tot klik pvc is dit veel minder bewerkelijk en kan je dit zelf uitvoeren. Qua kwaliteitsverschillen zit er nauwelijks verschil tussen de twee soorten PVC vloeren. Nog een voordeel van plak PVC is dat je alle vormen aan kunt nemen, omdat de stroken mooi op elkaar aansluiten.

Neem contact op voor de scherpste prijs!

Onze merken